סלט זוקיני ובצל של קרן
סלט זוקיני ובצל של קרן
רכיבים:
6 זוקיני בינוני- קטן חתוך לטבעות בקוטר ס"מ אחד.
2 בצל יבש לבן
2 בצל סגול
2 כפות שמן
מלח
פלפל שחור גרוס
כפית פפריקה אדומה
½ כפית כמון מזרחי
אופן ההכנה:
במחבת נון סטיק משחימים את הבצלים עם 2 כפות שמן ומעט מלח.
כשרכים ושחומים, מוסיפים את התבלינים ומערבבים ומוסיפים את הזוקיני החתוך לטבעות (לא קלוף). מערבבים היטב וממשיכים לאדות יחד עד לריכוך והזהבה של הזוקיני. מעבירים לכלי מתאים לאפיה בתנור ולתנור שחומם מראש ל 190 מעלות עד לריכוך והשחמה קלה.
טעים חם וטעים גם לאחר קירור במקרר. ניתן גם לרסק במעבד מזון ולהפוך לממרח דמוי כבד קצוץ.
כיצד נתייחס?
כל הסלט 2 מנות פחמימה ואם אוכלים כמה יחידות כתוספת אז אין צורך להתייחס כפחמימה.
